Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers

Houdt uw sigaren, wanneer u slechts een paar rookwaar bewaart of een grote verzameling aanlegt, in optimale conditie met een luchtbevochtiger van hoge kwaliteit. Luchtbevochtigers helpen de perfecte omgeving voor uw sigaren, in hun tijdelijke thuis bij jou, te scheppen, van bureaublad humidors en luxe kast humidors tot doe-het-zelf creaties.


Wat is een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de vochtigheid in een bepaalde ruimte verdeelt en regelt, zodat premium sigaren in de best mogelijke conditie bewaard worden, idealiter tussen 68% en 74% relatieve vochtigheid. Door sigaren in dit bereik te houden voorkomt u dat de tabak door droogte barst en beperkt u de kans dat sigaren, door een teveel aan vocht, opensplijten of schimmel ontwikkelen.

Sigarenmakers maken sigaren met bepaalde vochtigheidsgehaltes in gedachten om de beste combinatie van verbranding, body, en smaak te geven. Dus, vochtigheid is van cruciaal belang voor de juiste verzorging en het uiteindelijk genot van uw sigaren. Dat is waar een luchtbevochtiger van pas komt.

Soorten luchtbevochtigers

Alle luchtbevochtigers hebben een middel om water op te slaan en het vocht over uw sigarenbewaarplaats te verdelen. Toch zijn er veel variaties waaruit u kunt kiezen en het is belangrijk te weten welke beter aan uw specifieke behoeften zal voldoen. Hoewel er talloze vormen en maten en verschillende materialen gebruikt worden, kunnen luchtbevochtigers in twee verschillende soorten verdeeld worden: passieve en actieve.

Passieve luchtbevochtigers


De meest voorkomende luchtbevochtigers die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, passieve luchtbevochtigers, zijn eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden. Ze werken eenvoudigweg door vocht in een ruimte af te geven totdat de gewenste vochtigheidsgraad is bereikt. Luchtbevochtigers die gebruik maken van schuim, gel, vlies, of andere waterabsorberende materialen zijn voorbeelden van passieve bevochtiging.

De beste luchtbevochtigers van dit type zijn gesofisticeerde, zelfregulerende creaties die acryl polymeren voor optimale vochtigheidscontrole en schimmelpreventie gebruiken. Deze opties, zoals de adorini Deluxe Premium Luchtbevochtiger, zijn efficiënte en zeer veelzijdige opties voor een breed scala aan sigarenbewaarmogelijkheden.

Actieve luchtbevochtigers


Meer geavanceerde systemen dan de standaard passieve apparaten, actieve luchtbevochtigers bieden een krachtige elektronische vochtigheidsregeling. Deze luchtbevochtigers werken met ingebouwde sensoren om de hoeveelheid vochtigheid in de sigarenbewaarplaats aan te passen. Sommige grotere apparaten gebruiken ook gemotoriseerde ventilatoren om de lucht en de vochtigheid beter te circuleren.

Elektronische luchtbevochtigers kunnen van eenvoudige ontwerpen tot uitgebreide apparaten variëren, die de vochtigheid, temperatuur, aangepaste klimaat programma's regelen, en zelfs waarschuwen bij een laag water niveau in het reservoir. Deze luchtbevochtigers verdienen de voorkeur in kabinet stijl of inloop-humidors. Recente vooruitgang in ontwerp en technologie heeft actieve luchtbevochtigers, zoals het veelzijdige CigarSpa Electronic Humidification System, tevens geschikt gemaakt voor tafelmodel humidors.

Een luchtbevochtiger kiezen

Luchtbevochtigers zijn er in vele vormen, maten en soorten, dus zijn er een paar dingen om te overwegen die u helpen de beste bevochtiger te kiezen.

Wat is de grootte van de humidor of opslagruimte?

Overweeg de grootte van de ruimte en het aantal sigaren dat gemiddeld bevochtigd moet worden. Heeft u een humidor met een capaciteit van 50 tot 100 sigaren, dan is een adorini Deluxe Humidor Luchtbevochtiger een prima optie. Grotere kasthumidors daarentegen vereisen luchtbevochtigers die voor grotere oppervlakken geoptimaliseerd zijn. Elektronische luchtbevochtigers, zoals het Le Veil LV XL Elektronisch Bevochtigingssysteem, zijn ideaal voor omvangrijker sigarenverzamelingen.

Is er voldoende ruimte voor de luchtbevochtiger?

Tenzij u alleen uw oude luchtbevochtiger vervangt door een andere van hetzelfde merk en model, u moet er zeker van zijn dat u voldoende ruimte in de humidor heeft voor de luchtbevochtiger die u wilt kopen. De luchtbevochtiger moet zo geplaatst worden dat hij de luchtvochtigheid vrij kan verdelen, mijdend direct contact met de sigaren. Zorg er ook voor dat hij geen belemmering voor de afdichting van de humidor vormt of anderszins de sluiting van het deksel hindert. Sommige humidors kunnen een houder voor de luchtbevochtiger hebben die alleen geschikt is voor een bepaalde maat of vorm. Dus, wanneer u een oude luchtbevochtiger vervangt, vergelijk dan altijd de afmetingen** met die van mogelijke vervangkandidaten.


Actieve of passieve bevochtiging?

Passieve bevochtigers bieden veel waarde en veelzijdigheid, zodat u uw sigaren bijna overal kunt bevochtigen. Passieve bevochtiging is een goede keuze voor kleinere desktop humidors of kleinere sigarenverzamelingen. Wees alleen voorbereid op het simpele onderhoud van passieve luchtbevochtigers, dit door regelmatig gedestilleerd water en af en toe een sigarenvochtigheidsoplossing, zoals de populaire Humidor Humidifier Solution van adorini, toe te voegen.

Actieve luchtbevochtigers bieden verbeterde klimaatbeheersing voor grotere opslagruimten, terwijl ze ook minder routine-onderhoud bieden. Sommige actieve luchtbevochtigers hebben waterreservoirs die slechts om de paar maanden bijgevuld hoeven te worden in plaats van om de paar weken, plus er komt geen giswerk aan te pas, ze melden u wanneer u het waterpeil moet bijvullen. Overweeg waar u uw humidor wilt plaatsen, want veel van deze elektronische apparaten moeten in de buurt van een stopcontact staan en er kunnen aanpassingen aan de humidor nodig zijn om een netsnoer te kunnen plaatsen. Als dit een probleem is, dan zijn batterij-aangedreven apparaten, zoals CigarSpa's hoogtechnologische creaties, de beste opties.

Welke luchtbevochtiger biedt de beste waarde?

Passieve luchtbevochtigers bieden grote flexibiliteit en zijn ideaal voor de budgetbewuste sigarenliefhebber, waarbij luchtbevochtigers op basis van acrylpolymeerschuim de beste globale resultaten voor het geld leveren van alle passieve luchtbevochtigers. Goedkope luchtbevochtigers op basis van spons kunnen nogal inconsequent zijn, dus een hygrometer, zoals adorini's populaire Hair Humidor Hygrometer, om de luchtvochtigheid dubbel te controleren kan een slimme, zo niet noodzakelijke, investering zijn.

Elektronisch gestuurde actieve luchtbevochtigers zijn goedkoper en hebben enkele beperkingen wat betreft de plaats waar ze gebruikt kunnen worden. Toch bieden deze apparaten grotere klimaatbeheersing, minder onderhoud, er is geen hygrometer nodig en, afhankelijk van de grootte, de mogelijkheid om veel meer sigaren te verwerken. Er is dus een enorme waarde in een actieve luchtbevochtiger als een lange-termijn investering te vinden, die u zo de beste omgeving voor uw sigaren verzekert.

Uiteindelijk wordt de waarde bepaald door uw budget, uw verwachtingen, en hoe goed de luchtbevochtiger bij uw algemene bevochtigingsbehoeften past. U kunt ook waarde vinden bij de keuze van een nieuwe humidor. Luxe humidors, zoals die van adorini's uitgebreide humidorlijn, bevatten vaak luchtbevochtigers en hygrometers van hoge kwaliteit als pakket, waardoor uw sigaarervaring nog meer waarde krijgt.


Verken de wereld van de luchtbevochtigers

Wanneer u elke pagina met luchtbevochtigers bezoekt, vindt u alle informatie die u nodig heeft om te weten te komen hoe elk apparaat het best bij uw bewaardoeleinden voor sigaren past. Elke pagina geeft een kort overzicht van de afmetingen van de luchtbevochtiger, de capaciteit van de sigaren, de materialen waarvan hij gemaakt is, en alle andere kenmerken die van belang kunnen zijn. Dus, waar wacht u nog op?


Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.