Sigarenknippers

Sigarenknippers

Er is tegenwoordig een gevarieerd aanbod van sigarenknippers, maar geen enkele biedt zo'n unieke combinatie van elegantie, nostalgie, en precisie als een sigarenschaar. Deze tijdloze sigarenknippers kunnen elk sigarenknipritueel opluisteren.Hoe werkt een sigarenschaar?

Sigarenscharen werken ongeveer op dezelfde manier als gewone scharen. Door de handvatten te openen en te sluiten ontstaat de snijbeweging. Terwijl gewone scharen rechte bladen hebben, hebben sigarenscharen afgeronde of gebogen bladen. De kromming van de bladen en de draaiende beweging helpen om een gladde snede te maken die loodrecht op de kop van de sigaar staat, ongeveer zoals bij dubbele guillotines. Het resultaat is een wijd open trek, zodat u beter van al de schatten die u sigaar te bieden heeft kunt genieten.

Het gebruik van een sigarenschaar vergt oefening, dus een beetje geduld helpt u een heel eind op weg bij het proces. De tijd nemen om te oefenen hoeveel druk u moet uitoefenen bij het knippen, hoe snel (of langzaam) u moet knippen en hoeveel u van de sigaar af moet knippen, zal helpen om de handeling van het knippen van sigaren zoveel meer de moeite waard te maken.

Wanneer u dat onder de knie heeft, is het zo eenvoudig als een, twee, drie! Open gewoon de sigaarschaar, zet de bladen net boven de naad van het kapje van de sigaar op één lijn en sluit de schaar met een snelle en zekere knipbeweging!

Voordelen van Sigarenscharen

Sigarenscharen brengen veel aan de ervaring van het sigaren roken bij en kunnen uw sigarengenot verhogen, of het nu gaat om de unieke knipstijl, een gevoel van voldoening, of het pronken met u knipkunst. Wellicht is daarom een sigarenschaar al lang een gegeerde keuze voor sociale bijeenkomsten, van de directiekamer tot de sigarenlounge. Sigarenscharen kunnen uw habano momenten allerlei voordelen brengen, waaronder:

 • Een precieze, rechte snede voor een optimale trek
 • Flexibiliteit bij het knippen van allerlei maten en vormen
 • Een extra vleugje elegantie
 • Onmiddellijke gespreksaanzet
 • Tijdloze aantrekkingskracht

  Sigarenscharen zijn ook perfect om als knipper handig en veilig in uw humidor te bewaren. De meeste scharen kunnen aan een magneet aan de binnenkant van de humidor bevestigd worden en hun slanke profiel zorgt ervoor dat ze niet veel plaats innemen.

  Sigarenscharen hebben wel hun nadelen, want het gebruik van sigarenschaar kan in het begin een uitdaging zijn. Elke schaar heeft zijn eigen nukken en persoonlijkheid om uit te vogelen en dat kan deel uitmaken van hun charme. Maar wanneer u dit eenmaal onder de knie hebt, kan een sigarenschaar een van de meest lonende manieren blijken om uw sigaren te knippen en te savoureren.

  Het kiezen van een sigarenschaar

  Zoals met elke gewone schaar zijn er verschillende stijlen en maten sigarenscharen, afhankelijk van de klus die u ermee wilt verrichten. Een paar van de meest populaire soorten schaarknippers zijn:

  Traditionele schaar


  Traditionele scharen zijn populair bij veeleisende sigarenkenners over de hele wereld en zijn meestal tussen de 5½" en 6½" lang, en geven een evenwichtig gevoel en elegante ouderwetse gratie. Hoewel de meeste sigarenscharen niet geschikt zijn voor op reis, liggen deze scharen prettig in de hand en geven ze een klassieke uitstraling die perfect is voor thuis, op kantoor of in de lounge. De best verkopende adorini Cigar Scissors Stainless zijn typische klassiekers.

  Zakschaar


  Indien u van plan bent om een sigarenschaar mee op reis te nemen, dan is een paar kleine zakscharen het beste. Deze draagbare scharen hebben vaak een gelijkaardig ontwerp als traditionele scharen, maar met kortere handvatten of zelfs een compacter opvouwbaar ontwerp. Niet alleen nemen zakscharen minder plaats in, maar veel sigarenliefhebbers vinden veelal dat de kortere handvatten en het iets lichtere gewicht iets meer controle bij het knippen van sigaren geven.

  Driebladige schaar


  Een driebladige sigarenschaar biedt een verfijnde, moderne kijk op de traditionele sigarenschaar. De drie bladen werken eendrachtig samen om een ronde, camera-achtige opening te vormen waarvan de snijbeweging, zonder de sigaar af te knellen, een soepele en efficiënte snede oplevert. Deze publiekstrekkers brengen een beetje extra pizazz in het sigarenknippen en zijn zeker bij liefhebbers van dubbele guillotine knippers in de smaak gevallen. De adorini Deluxe Sigaarschaar is een mooi exemplaar dat gemakkelijk te gebruiken, stijlvol en betrouwbaar is.

  Sigarenscharen zijn precisiesnijgereedschap, dus u wilt er zeker van zijn dat de scharen superscherpe en duurzame bladen hebben. Doffe sigarenscharen kunnen de sigaar afknellen, het wikkelblad beschadigen en uw sigarenervaring tot een snel en frustrerend einde brengen. Zoek dus, voor het beste resultaat, altijd naar roestvrijstalen of keramisch gecoate messen van hoge kwaliteit.

  Snijd sigaren met elegantie en stijl.

  Of u nu een sigarenroker purist bent, een elegante lounge sfeer wilt creëren of gewoon eens een nieuwe manier van sigaren knippen wilt uitproberen, een sigarenschaar kan een bevredigende optie zijn. Ga de uitdaging aan en stel uw sigarenknipvaardigheid met een nieuwe sigarenschaar op de proef.


Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.