Elie Bleu

Elie Bleu

Slechts een paar elite humidormakers domineren de huidige luxe humidormarkt en een van de meest gerespecteerde is Elie Bleu. Weelderig van stijl, efficiënt in ontwerp en vervaardigd met de hoogste kwaliteit: Elie Bleu humidors en accessoires zijn de perfecte high-end keuze voor de moderne sigaarliefhebber van vandaag.

Het begin van iets magisch
Het verhaal van Elie Bleu begint in 1976 met de opening van de Elie Bleu-ateliers in de Faubourg Saint Antoine, het centrum van de Parijse meubelindustrie. Opgericht door Alain Berda, verwierven de ateliers al snel een reputatie voor hun vakkundig vervaardigde producten gemaakt van de beste met de hand geselecteerde houtsoorten, die een opmerkelijk talent voor inlegwerk lieten zien.

De humidors van Elie Bleu waren vooral favoriet onder de Parijse sigarenliefhebbende elite. Het nieuws bereikte uiteindelijk op het meest geschikte moment de Verenigde Staten. De sigaren explosie van de jaren negentig begon net en de timing was precies goed voor Elie Bleu om aan de wereld te worden voorgesteld.

Deze wereldwijde blootstelling versnelde de vraag naar Elie Bleu humidors en stelde het bedrijf in staat om in 1997 zijn eerste Parijse boetiek te openen. Alain Berda zou het bedrijf in 1998 verkopen, maar het lot van Elie Bleu was bepaald. Aan het begin van de jaren 2000 werd Elie Bleu consequent gerangschikt onder de beste humidors ter wereld en begon de productie uit te breiden naar een verscheidenheid aan andere producten. Van watchwinders tot juwelendoosjes en nog veel meer, Elie Bleu blonk uit in het creëren van erfstukken van wereldklasse voor verfijnde mensen overal.

De opening van een nieuwe werkplaats in 2007 gaf Elie Bleu meer flexibiliteit om aan de vraag te voldoen en het productgamma verder uit te breiden en zich te concentreren op ecologische duurzaamheid. Vanaf 2019 heeft het bedrijf meer aandacht besteed aan het verminderen van de CO2-uitstoot om de effecten van klimaatverandering te helpen minimaliseren, terwijl het ook een boom plant voor elk verkocht Elie Bleu-product.

Met een reputatie voor luxueuze kwaliteit gecombineerd met een gevoel van wereldwijde verantwoordelijkheid, blijft Elie Bleu een van de meest gewaardeerde humidormakers ter wereld. Bovendien rusten de ambachtslieden van de werkplaatsen van Elie Bleu niet op hun lauweren, ze blijven de grenzen verleggen in ontwerp, stijl, constructietechnieken en verbeeldingskracht.Het Elie Bleu-proces
Elke Elie Bleu-humidor wordt zorgvuldig met de hand gemaakt, waarbij elke stap wordt benadrukt door een meester-ambachtsman op het hoogtepunt van expertise en bekwaamheid. Het begrijpen van het proces dat nodig is om deze verbluffende kunstwerken te maken, zal alleen maar bijdragen aan het niveau van voldoening en waardering van het bezitten van een Elie Bleu humidor.

Houtselectie
Alleen de beste houtsoorten worden gebruikt om Elie Bleu humidors te maken, met de meest kostbare en exotische die worden gebruikt om Elie Bleu's prachtige fineer te creëren.

Productontwerp
Het ontwerpteam van Elie Bleu combineert veeleisende functionaliteit met Eli Bleu's legendarische weelde en kunstzinnige inlegpatronen om humidors te creëren die de kritiek destijds zullen doorstaan, zowel qua constructie als qua stijl.

Inlegwerk
De ingewikkelde vaardigheid en het geduld die nodig zijn om afzonderlijke stukken materiaal, zoals fineer of parelmoer, samen te voegen om een ​​groter ontwerp of afbeelding te creëren, onderscheidt de ambachtslieden van Elie Bleu van anderen. Hoewel niet alle Elie Bleu-humidors zijn voorzien van inlegwerk, is het een iconisch onderdeel geworden van de Elie Bleu-mystiek.

Humidor constructie
Elie Bleu-humidors komen tot leven onder de beheersing van de ambachtslieden van de werkplaats, die elke humidor met de hand bouwen en verfijnen totdat deze de perfectie zo dicht mogelijk bereikt.

Afwerking
Nadat elke humidor is geconstrueerd, wordt deze afgewerkt met houtfineer of andere materialen en vervolgens gepolijst om hem die laatste Elie Bleu-touch te geven voordat hij de werkplaats verlaat, voorbestemd om een ​​gekoesterd erfstuk te worden van een trotse sigarenliefhebber.

De humidors
Elie Bleu's diverse assortiment van luxe humidors biedt voor elk wat wils, van ingetogen, ingetogen klassiekers tot gedurfd ontworpen aandachtstrekkers en alles daar tussenin. Elke humidor van erfstukkwaliteit maakt gebruik van de beste materialen en hardware om een ​​optimaal sigarenklimaat te garanderen.

De buitenkant van elke humidor is een kunstwerk op zich, met prachtig bewerkte afwerkingen en inlegwerk met verfijnde details. De ambachtslieden van Elie Bleu hebben een breed scala aan exotische houtsoorten tot hun beschikking, waaronder de favorieten van kenners bubinga, macassar, mahonie, ebbenhout en een van Elie Bleu's specialiteiten: plataan.Het uiterlijk en de stijl van de verschillende modellen humidors van Elie Bleu variëren enorm. Van eenvoudige maar elegante klassiekers tot de populaire Che-serie, elk biedt een verleidelijke harmonie van design en functionaliteit. De Elie Bleu Medal-serie is hiervan een goed voorbeeld door het gebruik van geverfde Sycamore, Spaanse ceder en ingewikkelde inlegwerk om een prachtig kunstwerk te creëren dat als een mooi middelpunt in elke kamer of kantoor zal dienen.De interieurs van Elie Bleu humidors zijn al even indrukwekkend. Spaanse ceder wordt met de grootste precisie aangebracht om het perfecte thuis voor sigaren te bieden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, raadt Elie Bleu aan om geen water te gebruiken op hun cederhouten voering om de luchtvochtigheid te verhogen. De constructie is van een dergelijke kwaliteit, er is geen extra vocht nodig. Het aanbrengen van water kan ook de fijn geschuurde ceder beschadigen, waardoor de effectiviteit van de humidor afneemt.

Andere aspecten van het interieur dragen bij aan de betrouwbaarheid en stijl van elke humidor, inclusief zware scharnieren, meestal van goud of zilver. Deze scharnieren zorgen voor duurzaamheid en soepele bediening van het deksel, waardoor de perfecte afdichting wordt gegarandeerd. Veel Elie Bleu humidors bevatten aantrekkelijke slot- en sleutelsets voor extra veiligheid, evenals cederverdelers om sigaren beter te ordenen.


Elke Elie Bleu-humidor is voorzien van een vergulde of verzilverde Elie Bleu-luchtbevochtiger die een betrouwbare passieve vochtigheidsregeling levert. Verstelbare ventilatieopeningen bieden meer flexibiliteit bij het afstemmen van de omgeving op de behoeften van de sigaren. Gewoon gedestilleerd water toevoegen, de ventilatieopeningen op het gewenste niveau zetten en de luchtbevochtiger doet de rest. Elie Bleu bevat meerdere luchtbevochtigers met humidors met een grotere capaciteit om de vochtigheidsregeling beter te optimaliseren.

Met de naaldhygrometers van het Elie Bleu-merk is het gemakkelijk om die vochtigheidsgraad in de gaten te houden en, net als bij de luchtbevochtigers, eenvoudig met magneten aan de onderkant van het deksel te bevestigen. Gemakkelijk afleesbare wijzerplaten kunnen in één oogopslag worden gecontroleerd, waarbij het voorkeursbereik van relatieve vochtigheid voor sigaren voor het gemak is gemarkeerd.


Deze eigenschappen komen samen om een ​​ideale mix van vorm en functie te creëren die Elie Bleu tot een van de meest gerespecteerde en gerespecteerde humidormakers ter wereld heeft gemaakt.

Humidors voor het leven
Elke Elie Bleu humidor is een creatie van erfstukkwaliteit die een eindeloze bron van trots zal blijken te zijn waar u een leven lang van kunt genieten. Als u het allerbeste wilt in stijl en functionaliteit, gecreëerd door ambachtslieden op het hoogtepunt van hun krachten, maak dan vandaag Elie Bleu uw favoriete humidormaker!


Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.