S.T. Dupont

S.T. Dupont

Er is geen naam in de wereld van sigarenaanstekers en -accessoires zo synoniem met luxe als S.T. Dupont. De firma Dupont biedt sigarenconnaisseurs weelderige, hoogwaardige aanstekers die een perfecte combinatie van vorm, functie en verfijning bieden. Van iconische klassiekers tot hypermoderne moderne creaties, S.T. Dupont aanstekers zijn een gemakkelijke keuze voor de veeleisende sigarenliefhebbers.


Het ontstaan van S.T. Dupont

Simon Tissot Dupont, tegenwoordig beter bekend als S.T. Dupont, gebruikte zijn connecties, opgedaan tijdens zijn tijd als hoffotograaf van Napoleon III, om een eigen bedrijf op te bouwen welke gespecialiseerd was in door paarden voortgetrokken rijtuigen voor de Parijse elite. Terwijl de zaak in 1872 door brand verwoest werd, greep Dupont het moment aan om zijn energie te richten op het opbouwen van een handel in luxe lederwaren.


Dupont's creaties werden de favoriete keuze van de Franse upper class, van leren aktetassen en bagage tot portefeuilles, portemonnees, en andere leren producten. Met Dupont's erfenis stevig op zijn plaats, boog Simon Dupont zich in 1919 uit het familiebedrijf om zijn zonen, André en Lucien, in staat te stellen de Dupont erfenis in een nieuw tijdperk voort te zetten.

De zonen verplaatsten de Dupont ateliers van Parijs naar het voorouderlijk huis van de familie in Faverges, Frankrijk, een alpengemeente bij het Meer van Annecy, ten zuiden van het Meer van Genève. Deze nieuwe locatie, ver weg van de drukte van de grote stad, bood de perfecte atmosfeer om producten te ontwikkelen die het bedrijf Dupont naar zijn gouden eeuw zouden stuwen.

Elk jaar dat voorbijging kreeg het bedrijf meer bekendheid, en tegen 1929 hadden de zonen zich verzekerd van een samenwerking met een andere iconische Franse leverancier, Cartier. De deal opende de deur voor Dupont producten om in Noord-Amerika verkocht te worden en verder aan internationale prestige te winnen. De beurscrash van 1929 dreigde echter Dupont's nieuw verworven invloed te ondermijnen. Maar zoals Simon Dupont gedaan had toen zijn rijtuigenhandel meer dan een halve eeuw eerder door brand verwoest werd, maakten de zonen van een tragedie een kans.

De geboorte van S.T. Dupont Aanstekers

De verwoestende gevolgen van de beurskrach van 1929 hadden een zilveren randje voor de gebroeders Dupont, waardoor ze de kans kregen hun aandacht naar de hoogste lagen van de maatschappij, niet afgeschrikt door de crash, te verleggen. Het bedrijf van de familie Dupont beleefde gedurende de jaren 1930, ondanks de economische onrust van de Grote Depressie, voortdurend succes. Dit leidde tot een gedenkwaardige speciale opdracht in 1941 die S.T. Dupont's plaats in de geschiedenis voor altijd zou verstevigen.

De Maharadja van Patiala, een prinselijke staat in de Punjab regio van India, vroeg om 100 op maat ontworpen S.T. Dupont avondtassen, elk met speciaal gelakte versieringen. De Maharadja wilde ook dat elke handtas vergezeld zou gaan van bijpassende massief gouden sigarettenaanstekers. De firma Dupont maakte geen aanstekers, maar was niet van plan deze lucratieve opdracht te laten schieten. Het team ging ijverig aan het werk, en tegen de tijd dat ze klaar waren hadden ze een van de eerste ultra-luxe benzine zakaanstekers gemaakt.

Hieruit ontstond de eerste S.T. Dupont aansteker in reguliere productie, de Dupont Ligne 1 (Lijn 1) benzine-aansteker. De elegante aanstekers uit deze lijn zijn tijdloze klassiekers die de norm zetten voor alle luxe aanstekers die zouden volgen. Na de Tweede Wereldoorlog zou Dupont zich afkeren van de teruglopende lederwarenhandel en zich meer toeleggen op het maken van aanstekers en andere accessoires.

Een Ligne 1 gasaansteker verscheen op het toneel in 1951, en betekende een nieuw spelbrekend moment voor Dupont. Stevig verankerd als een van 's werelds premier makers van luxe aanstekers, zou Dupont het Dupont erfgoed in elk opeenvolgend decennium met legendarische aanstekerontwerpen blijven aanvullen, waaronder de Ligne 2 uit de jaren 1970, de Ligne D uit de jaren 1980, en de hypermoderne jet aanstekers van vandaag.


Het kiezen van S.T. Dupont aanstekers

S.T. Dupont aanstekers worden met uitstekend detail in Dupont's legendarische ateliers ontworpen en bieden u het toppunt van aanstekers, zowel geraffineerd als functioneel. Hoewel Dupont aanstekers niet de meest budgetvriendelijke op de markt zijn, bieden ze stuk voor stuk meerwaarde, verweven in een kenmerkend karakter en stijl die u nergens anders in de wereld aantreft.

Ligne 2

De legendarische Ligne 1 serie ging in 2013 met pensioen en gaf de fakkel door aan de Ligne 2 als de iconische Dupont aansteker voor de volgende generatie. Ligne 2 aanstekers werden in 1977 onthuld en hebben een steiler en toch slanker profiel dan hun voorgangers en een direct herkenbare ping bij het openklappen van het deksel. Ligne 2 aanstekers zijn in een groot aantal afwerkingen verkrijgbaar en vormen de perfecte aanvulling op de S.T. Dupont Ligne 2 humidors.

Le Grand

Met het Ligne 2 ontwerp als basis werd deze aansteker speciaal voor de sigarenliefhebber gemaakt. Niet alleen levert de aansteker een brede, dubbele zachte vlam die ideaal bereik geeft bij het aansteken van uw favoriete sigaren, hij heeft ook een toortsvlam voor gerichter aansteken van uw sigaren.

Atelier

Deze aansteker toont het ongeëvenaarde kunstenaarschap van de Dupont ateliers, of ateliers, in hun gebruik van edele materialen en lakken. Ligne 2 aanstekers zijn gehuld in prachtig getextureerde kleuren die een geheel eigen elegantie aan de rookervaring geven.

Défi Extrême

De best verkochte Défi Extrême (wat vertaalt als Extreme Uitdaging) werd voor avonturiers van de 21e eeuw gemaakt, met een krachtige windbestendige zaklampvlam, ontworpen om te functioneren in extreme omstandigheden en op hoogten van meer dan 3500 meter. Deze lijn van robuuste aanstekers omvat ook de Défi XXtrême, een variant met dubbele toorts.

MaxiJet

Dupont lanceerde de Xtend toorts serie in 2000, die meteen een hit bleek bij sigarenrokers. De MaxiJet lijn is een update van de oorspronkelijke Xtend aanstekers en biedt een moderne, ergonomisch vormgegeven aansteker met een krachtige windbestendige toortsvlam, ideaal voor het aansteken van uw sigaren terwijl u van de buitenlucht geniet.

Mega-Jet

De MegaJet is een unieke variatie van de originele MaxiJet, bedacht om sigarenliefhebbers een betere greep te bieden en met een platte toortsvlam die meer oppervlak van sigaren bestrijkt. Deze populaire optie heeft een nieuwe standaard gezet voor sigarenaanstekers met straalvlamtechnologie.

Mini-Jet

De MiniJet is een kleinere versie van de populaire MaxiJet en MegaJet windbestendige toortsaanstekers, en biedt een kortere en dunnere maat, tezamen met meer hedendaagse kleuren en ontwerpen. Deze aanstekers, ideaal voor de sigarenliefhebber onderweg, nemen zo min mogelijk plaats in terwijl ze wel de maximale functionaliteit bieden.

Dit is maar een greep uit de vele andere S.T. Dupont lijnen waaruit u kunt kiezen. U hoeft alleen maar te beslissen welk soort vlam en welk niveau van stijl en luxe het meest voor u verlichtingswensen geschikt is. Welke Dupont aansteker u ook kiest, u heeft een hoogst gesofisticeerd stukje kwaliteitsgadget dat zijn gelijke niet kent.


S.T. Dupont Aansteker Onderhoud en Verzorging

Zoals met elke gekoesterde investering, wil u uw S.T. Dupont aansteker de grootste zorg geven. Om ervoor te zorgen dat uw aansteker optimaal functioneert, gebruikt u bij het onderhoud alleen door Dupont aanbevolen producten.


Dupont maakt het u gemakkelijk, om met behulp van een handig kleurcoderingssysteem de juiste brandstof te kiezen. De onderkant van de schroef van het brandstofkleppendeksel van elke aansteker is voorzien van een specifieke kleur die overeenkomt met een Dupont brandstofvulling. Dupont's Ligne-2 aanstekers hebben bijvoorbeeld de kleur geel, dus zou u de "gele" benzinevulling van Dupont gebruiken. Het vervangen van vuursteentjes gaat al even gemakkelijk met vuursteentjes met een kleurcoating die past op specifieke aanstekers met vuursteentjes.


Ervaar de S.T. Dupont Lifestyle


S.T. Dupont blijft een van de meest prestigieuze bedrijven ter wereld, met klanten variërend van de Britse koninklijke familie tot wereldberoemde artiesten, acteurs, en allerlei internationale beroemdheden. S.T. Dupont vertegenwoordigt meer dan een ervaring, maar een levensstijl. Breng uw levensstijl met een S.T. Dupont aansteker naar een heel nieuw niveau.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.