Aanstekers

Aanstekers

Aanstekers bieden niet alleen een bron van vuur, ze kunnen ook een vleugje stijl of zelfs opwinding brengen bij het roken van sigaren. Aanstekers zijn er in alle soorten en maten, ontworpen voor verschillende doeleinden, aangepast aan de specifieke behoeften van sigaren- en pijprokers. Hoewel uw persoonlijke voorkeur uiteindelijk zal beslissen over uw keuze van aansteker, zijn er een paar aandachtspunten die u beter zullen helpen bij het kiezen van de juiste aansteker voor u.


Soorten aanstekers
Elke aansteker zal ongetwijfeld op zijn minst een voldoende vlam geven om uw sigaren aan te steken, maar niet alle aanstekers zijn ideaal voor het aansteken van sigaren. Aanstekers vallen over het algemeen in een van de twee categorieën: benzine of butaan. Slechts één verdient de voorkeur boven sigaren.

Benzine
Benzine aanstekers, ook wel vloeibare aanstekers genoemd, bieden een eenvoudig ontstekingssysteem dat benzine, een vuursteentje en een lont combineert. Dit klassieke ontwerp maakt dit soort aanstekers gebruiksvriendelijk en duurzaam. Veel ontwerpen voor benzine-aanstekers, zoals de iconische Zippo-aansteker, kunnen een betrouwbare windbestendige vlam leveren. Hoewel deze aanstekers hun verdiensten hebben, kunnen residu's van de benzine de smaak van tabak negatief beïnvloeden. Aanstekers op benzine worden dus niet aanbevolen voor het aansteken van sigaren of tabakspijpen.

Butaan
In tegenstelling tot aanstekers op vloeibare benzine, gebruiken deze aanstekers een bijna reuk- en smaakloos gas onder druk. Dit zorgt voor een schonere verbrandingsoptie die minder effect heeft op uw sigaren, zodat u beter kunt genieten van alle subtiliteiten van de tabak. Butaanaanstekers zijn voorzien van de traditionele ontsteking met vuursteentjes of het meer gangbare piëzo-elektrische systeem van tegenwoordig. Ze bieden ook een breder scala aan stijlen om uit te kiezen. Omdat alle butaanaanstekers echter onder druk staan, zullen veel aanstekers niet efficiënt werken op een hoogte van ongeveer 3.000 meter of hoger. Dus als dit een overweging is, wilt u een aansteker die geschikt is voor grotere hoogten.

Er zijn ook butaanaanstekers die speciaal voor sigaren zijn ontworpen. Deze sigarenaanstekers hebben vaak bredere of meerdere vlammen om het oppervlak dat nodig is om een ​​sigaar goed aan te steken beter te bedekken. Ze kunnen ook zijn uitgerust met grotere brandstoftanks, brandstofpeilvensters, ingebouwde sigarenponsmessen of zelfs uitklapbare guillotinesnijders. Een van de nadelen van sigarenaanstekers is dat deze extra functies de aanstekers groter en zwaarder kunnen maken en daardoor minder gemakkelijk mee te nemen.De weinige nadelen die butaanaanstekers kunnen hebben, wegen ruimschoots op tegen hun voordelen en leveren het allerbeste in vorm, functie en gemak. Bijna alle sigarenaanstekers die HumidorDiscount aanbiedt, zijn hervulbare butaanaanstekers, waardoor u een dynamische collectie aanstekers van hoge kwaliteit heeft om uit te kiezen.

Flame Styles

Zoals butaanaanstekers zijn geëvolueerd, zo zijn er ook stijlen van vlammen beschikbaar. Elke stijl geeft een uniek aspect aan het aansteken van sigaren, waardoor u een verscheidenheid aan opties heeft die het beste bij uw smaak passen.

Zachte vlam

Dit is de traditionele stijl van vlammen die zowel op vuurstenen als op piëzo-elektrische aanstekers wordt aangetroffen. Aangezien de meeste zachte vlammen niet windbestendig zijn, zijn aanstekers met deze stijl van vlammen het beste voor gebruik binnenshuis. Afgezien van deze beperking, kunnen aanstekers met zachte vlammen een vleugje elegantie en nostalgie geven aan de sigaarervaring. De luxueuze S. T. Dupont Ligne is een uitstekend voorbeeld.

Vlamloos

Vlamloze aanstekers gebruiken een uniek winddicht verwarmingselement dat warmte afgeeft met weinig of geen vlam. Helaas werkt het ontwerp over het algemeen niet goed met sigaren. Het ontbreken van vlammen kan zorgen voor een ingewikkelder proces om een ​​sigaar aan te steken en op zijn beurt de brandstof sneller te verbranden. Hoewel er vlamloze aanstekers zijn die zijn ontworpen voor sigaren, kunnen de verwarmingselementen vaak worden verstoord door vallende as en puin van een sigaar. Vlamloze aanstekers worden daarom over het algemeen niet aanbevolen voor gebruik met grotere sigaren, maar bieden een geweldige optie om uw favoriete cigarillo's aan te steken.

Zaklamp

Verreweg de meest populaire keuze voor sigarenliefhebbers vandaag: fakkelaanstekers bieden een krachtige jet-flame. De meer gerichte warmte maakt het aansteken van sigaren snel en gemakkelijk gelijkmatig. Door hun hoge weerstand tegen wind zijn fakkelaanstekers, zoals Adorini's populaire Jet Aansteker, de beste optie voor gebruik buitenshuis. Veel zaklampaanstekers bieden meerdere jet-flames voor een efficiëntere verlichting van een sigaar. Sommige van deze aanstekers hebben twee of meer vlammen en kunnen butaanbrandstof iets sneller gebruiken dan normale aanstekers. Het is dus het beste om altijd een extra blikje premium butaan bij de hand te hebben.

Wanneer u een vlamstijl kiest die het beste bij u past, moet u overwegen waar u het vaakst van uw sigaren kunt genieten; zal het buiten zijn? binnen? Op grotere hoogte? Is het winderig? Enzovoort.

Aansteker onderhoud
Ongeacht de stijl van de hervulbare aansteker die u kiest, u zult af en toe onderhoud moeten plegen aan de aansteker om zijn efficiëntie en levensduur te garanderen. Enkele van de items die u misschien bij de hand wilt hebben, zijn onder meer:
- Brandstof: hoogwaardige butaan (gas) of benzine (vloeistof)
- Vuurstenen: gebruik alleen de juiste maat voor uw model aansteker
- Wick: wordt alleen gebruikt voor aanstekers op benzine
- Kleine schroevendraaier: voor meer gemak bij het afstellen van de vlam, het verwijderen van de brandstofdeksel, het vervangen van vuurstenen en het ontluchten van de brandstoftank
- Polijstdoek: om aanstekers schoon en mooi te houden

Aansteker onderhoud is snel en eenvoudig. Om bijvoorbeeld een butaanaansteker te vullen, houdt u de vulklep van de aansteker omhoog en het mondstuk van een bus butaan ondersteboven. Druk het mondstuk op het vulventiel van de aansteker en houd het vast terwijl u tot vijf telt. Dat is het.

Af en toe moet u mogelijk een luchtzak zuiveren die zich na herhaaldelijk vullen in de brandstoftank zou kunnen ontwikkelen. Als u een aansteker heeft die niet brandt of niet goed vult, is overtollige lucht in de tank meestal de boosdoener! Het enige wat u nodig heeft is een kleine schroevendraaier om de vulklep naar beneden te drukken totdat alle lucht en het resterende butaan zijn vrijgegeven. Zorg er wel voor dat u de klep van uw gezicht af richt wanneer u de tank ontlucht! Vul bij met butaan en u bent klaar. Herhaal indien nodig.

Raadpleeg altijd de handleiding van uw aansteker bij het uitvoeren van onderhoud en vul natuurlijk nooit een aansteker in de buurt van open vuur. Veiligheid eerst!

Aanstekers versus lucifers
Geliefd bij puristen, ceder sigaar lucifers leveren een unieke ervaring die de oorspronkelijke smaak en het aroma van een sigaar kan versterken en biedt ook een grote kans op showmanschap met het slaan van de lucifer en het flakkeren van het leven zoals het wordt aangetrokken door de sigaar.


Sigaar lucifers zijn populair in lounge-instellingen, maar ze doen het gewoon niet goed buitenshuis, vooral niet bij winderige omstandigheden. Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van een doosje lucifers, zoals met een aansteker, loopt u toch het risico dat de lucifers nat of kapot gaan. Als het product eenmaal zijn taak heeft vervuld, moet deze ook veilig worden weggegooid en dat kan onhandig zijn, vooral als u onderweg bent.

Ceder strips of spills bieden een even bevredigende ervaring als die van cedar lucifers, maar de strips moeten nog steeds worden aangestoken met een aansteker of lucifer. In vergelijking met lucifers en cederhouten strips bieden aanstekers dus gewoon meer flexibiliteit en gemak. Dat betekent trouwens niet noodzakelijkerwijs dat aanstekers beter zijn dan lucifers of cederhouten strips. Aanstekers bieden gewoon een andere ervaring. U kunt altijd uw aansteker gebruiken om die cederspills aan te steken. Alleen u kunt beslissen welke geschikt is voor de tijd en plaats waar u van uw rookwaar wilt genieten.

Vindt uw vuur
Met functies zoals geïntegreerde sigarenknipper, brandstofpeilvensters en gemakkelijke afwerkingen, leveren sigarenaanstekers geweldige functionaliteit en een geavanceerd ontwerp. U vindt er een voor elke gelegenheid, en zelfs aanstekers met een glad oppervlak kunt u laten graveren. Er is een perfecte aansteker die erop wacht om ontdekt te worden. Zoek dus vandaag nog in de aanstekerscollectie van HumidorDiscount en vind uw ultieme vuurbron.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf € 99,00 . Voor een bestelling onder de € 99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.