Dunhill

0 Verlaagd in prijs!

Dunhill is een van de meest prestigieuze namen ter wereld van sigaren en pijptabak. Met het oog op eigentijdse stijl en Engelse verfijning, die stevig geworteld is in de tradities van oprichter Alfred Dunhill, zijn Dunhill-producten een overgangsritueel geworden voor iedereen die de liefde voor luxe kwaliteit en verfijning deelt.Het Dunhill-verhaal
Toen een jonge Alfred Dunhill in de jaren 1890 de zadelmakerij van zijn vader overnam, verlegde hij de focus van het bedrijf om zich te concentreren op accessoires voor een toen vrij recente uitvinding: de auto. Het bedrijf was een enorm succes. Een accessoire ging een heel eigen leven leiden: een innovatieve windbestendige pijp voor automobilisten.

De populariteit van deze voorruitpijp leidde er uiteindelijk toe dat Dunhill in 1907 een tabakswinkel met volledige service opende. Hier konden veeleisende rokers aangepaste tabaksmelanges kopen en een keuze maken uit 's werelds beste sigaren. Dunhill breidde zijn assortiment pijpen uit en voegde het inmiddels beroemde white spot-handelsmerk toe. Dit teken werd de handtekening van Dunhill's toewijding aan uitmuntendheid, een teken dat tot op de dag van vandaag voortduurt.
Dunhill zou de officiële tabaksleverancier worden van de Engelse Edward VIII, de Prins van Wales, Koning George VI, Winston Churchill en talloze anderen van de sociale en politieke elite van Engeland. Naarmate het prestige van Dunhill groeide, volgden meer baanbrekende innovaties.Dunhill publiceerde in 1924 The Pipe Book, wat ertoe bijdroeg dat het roken van pijpen weer een activiteit van heren werd. Hij onthulde de stijlvolle Dunhill Unique-aansteker, een van de eerste aanstekers die met slechts één hand konden worden bediend. Dunhill werd ook een van de eersten die betrouwbare aanstekers met butaan aanbood. Talrijke exclusieve Dunhill-sigaren kwamen naar voren om liefhebbers van favorieten te worden.

Alfred Dunhill ging uiteindelijk met pensioen in 1928 en liet de dagelijkse werkzaamheden over aan zijn zoon Alfred Henry en andere leden van de familie Dunhill. Ze zouden het familiebedrijf door de turbulente jaren van de Tweede Wereldoorlog en daarna leiden.

Een beroemd voorbeeld van het plichtsbesef en toewijding aan Alfred Dunhill's nalatenschap, gedeeld door zowel familieleden als werknemers van Dunhill, kwam tijdens het Duitse bombardement op Londen. Tijdens een van de vele luchtaanvallen van 1941 werd de tabakswinkel van Dunhill verwoest. Voordat de Duitse bom de winkel trof, zo gaat de legende, had een werknemer van Dunhill de vooruitziende blik om de privévoorraad sigaren van een klant naar een veiligere locatie te verplaatsen. En zo kwam het dat de sigaren van Winston Churchill van de vernietiging werden gered.

Hoewel het decennia duurde voordat de winkel volledig was gerestaureerd, duurde het niet lang voordat Dunhill open was. Met niets meer dan een tafel, een doos met pijpen en een stoel, vestigde Alfred Henry Dunhill zich slechts enkele dagen na het bombardement op de locatie om klanten en buren het broodnodige gevoel van normaliteit te bieden.In de naoorlogse jaren zou Richard Dunhill opgroeien tot de CEO van het bedrijf dat zijn grootvader had gebouwd. Er zou een nieuwe wereldwijde identiteit ontstaan, met nieuwe Dunhill-winkels die zich naar steden over de hele wereld zouden verspreiden. In deze spannende tijden zouden de iconische Rollagas-aansteker van Dunhill en het legendarische sigarettenmerk Dunhill worden geïntroduceerd. In 1962 begon Dunhill zijn lange samenwerking met de James Bond-filmfranchise door de aansteker te leveren waarmee Sean Connery als James Bond aan de wereld werd geïntroduceerd.

Hooggewaardeerde Cubaanse Dunhill-sigaren, samen met daaropvolgende Dunhill-sigaren van de Canarische Eilanden, de Dominicaanse Republiek en Honduras, hielpen Dunhill de eerste keuze te worden voor moderne sigarenkenners. Dunhill is doordrenkt van geschiedenis, traditie, innovatie, prestige en cultuur en blijft voorop lopen in luxe stijl. Van klassieke sigarenhumidors en lederwaren tot geavanceerde lichtere ontwerpen, Dunhill is gewoon het neusje van de zalm.

De Dunhill-line-up
Terwijl veel van de hedendaagse makers van sigaren- en pijptabakaccessoires een plons willen maken met gedurfde kleuren en wilde ontwerpen, is Dunhill trouw aan zijn Engelse karakter en biedt producten die zeer luxueus verfijnd zijn.

Humidors
Elke Dunhill-sigarenhumidor van heirloom-kwaliteit kenmerkt zich door onberispelijk vakmanschap en een aangenaam afgewerkte look van de minimalistische buitenkant tot de met precisie vervaardigde interieurs. Dunhills beproefde bevochtigingssysteem is al lang favoriet bij sigarenliefhebbers. De luchtbevochtigers zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden een betrouwbare luchtvochtigheidsregeling waarop u kunt vertrouwen om uw sigaren in perfecte staat te houden.Mooi in ontwerp en nog indrukwekkender in functionaliteit, Dunhill humidors zijn ideaal voor de sigarenliefhebber, die ingetogen elegantie en betrouwbaarheid boven alles waardeert.

Aanstekers


De legendarische aanstekers van Dunhill lopen al sinds de jaren 1920 voorop in het ontwerp en er zijn misschien geen andere aanstekers die vorm en functie beter combineren. Of het nu gaat om de klassieke Dunhill Unique, de beroemde Dunhill Rollaga's of moderne zaklampaanstekers, Dunhill voldoet aan de missie van Alfred Dunhill om luxe, schoonheid en betrouwbaarheid te combineren.

Sigarenkokers
Het eenvoudige ontwerp en de voortreffelijke constructie van de Dunhill-sigarenkoker maken ze tot favorieten van de meest veeleisende sigarenliefhebbers. Door gebruik te maken van het beste lederen hoesjes zoals [Y8706] Dunhill's Case voor twee Coronas in Terracotta [/ Y8706], komt u overal in elegante stijl aan.

Sigarenknippers
Klassieke ontwerpen met geavanceerde materialen zorgen voor snijders die uw sigaren elke keer betrouwbaar met precisie snijden. De [Y8658] Dunhill Cigar Punch [/ Y8658] is een goed voorbeeld van Dunhill's vermogen om luxe te combineren met functionaliteit.

Buizen en pijpaccessoires
Dunhill pijpen zijn de belichaming van klasse en kwaliteit. Alleen de hoogste kwaliteit bruyère wordt gebruikt om deze buitengewone creaties te maken. Elke pijp met Dunhill's beroemde "witte vlek" dient als maatstaf waarvoor alle andere pijpen worden beoordeeld. Voeg een van Dunhill's vakkundig vervaardigde humidors, pijpbehuizingen, pijpgereedschap en andere accessoires toe aan de mix, en u zult aan de top staan.

Maak deel uit van de erfenis
Met een tijdloos ontwerp en een traditie van uitmuntendheid, is Dunhill een van de weinige vooraanstaande merken in de wereld waarop u volledig kunt vertrouwen voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Als u een plons wilt maken, is Dunhill misschien niet iets voor jou. Maar als u een luxueus, ingetogen karakter wilt, dan wordt u zeker blij van Dunhill.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.. Gratis verzending vanaf €99,00 . Voor een bestelling onder de €99,00 gelden extra verzendkosten . Strikeout-prijzen zijn adviesprijzen.